Gând de decembrie

Așteptăm un Crăciun, pentru a ne aminti de sufletele sărace. Cumpărăm mult, dar ne mulțumim să simțim puțin. Comercializăm sărbătorile, minunile, iubirea și liniștea. Așteptăm o sărbătoare, pentru a ne aminti de Dumnezeu și pentru a ne transforma în oameni mai buni. Așteptăm luna martie, pentru a respecta femeia și pentru a o venera timp de câteva zile. Apoi o uităm. Așteptăm zile în care suntem obligați să ne declarăm iubirea. Așteptăm un 1 iunie, pentru a ne face timp să acordăm atenție copiilor. Așteptăm sărbătorile, pentru a trimite gânduri frumoase celorlalți. Așteptăm sărbătorile, pentru a ierta și a ne aminti cât de norocoși suntem că avem: sănătate, lucruri materiale, iubire, o familie.

Așteptăm sărbătorile, pentru a respira umanitate. Așteptăm sărbătorile, pentru a mediatiza povești de viață școante, în care unii oameni chiar nu au unde dormi sau ce mânca…De ce nu ne gândim la oamenii aceștia tot timpul? De ce lăsăm minunile să aștepte? De ce nu schimbăm ceva zilnic? Dacă am sărbători in fiecare zi umanitatea…

 

Advertisements

10 thoughts on “Gând de decembrie

  1. No, ce să-ţi spun, măi Missy ? Eu unul am ajuns să gândesc că e bine şi aşa decât deloc. Ştiu că nu e ok ce spun. Dar nimic nu mă îndreptăţeşte să gândesc altfel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s