Despre amintiri

…Atunci când întorci pagini de viață, realizezi că ai crescut.

De-a lungul timpului am înțeles că amintirile depind de noi, de acțiunile noastre, de gânduri, cuvinte și răspunsuri. De gesturi și oameni. De câteva zile mă tot întreb cum încap atâtea amintiri în noi? Cum de nu fug din suflete și din gânduri, cum de iau naștere?

Cum ar arăta o viață fără amintiri?

Noi ne suntem propriile amintiri. Amintirile respiră prin eul de ieri, prin eul din copilărie, prin eul de azi care mâine va deveni un eu deja trecut…Și alături de propriul eu se află ei-oamenii- care de fapt ne îmbracă amintirile și ni le grupează în amintiri calde și amintiri reci.

Totuși…cum de nu ne ”uităm” propriile amintiri?

Păstrez în minte și în suflet curtea mea de acasă, plină cu iubire, păstrez chipul familiei de-a lungul vieții și nu știu cum aș exista dacă nu aș avea în suflet amintirile copilăriei. Păstrez amintirile în poze, foldere, în melodii parcă special compuse pentru mine, în scrisori scrise de el și jurnale naive create cândva. Păstrez amintirile în locuri și zile, în timp și în prezent. Păstrez amintirile în atingeri, cuvinte rostite, săruturi, îmbrățișări și zâmbete. Păstrez amintirile în mine și în oameni.

Ne scriem amintirile pe măsură ce trăim. Iar dacă reușim să le scriem, trebuie să avem grijă să le și păstrăm. E ciudat…ne păstrăm amintirile în hârtii, în imagini și sunete…în momente și gesturi.

…Îmi păstrez amintirile într-un folder mare…în suflet.

large

poza de aici

Advertisements

4 thoughts on “Despre amintiri

  1. Minunat! Suntem cu adevarat niste fiinte extraordinare, prin aceasta capacitate a noastra de a inmagazina toate momentele, trairile, sentimentele trecute sau nu. Superb articol! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s