Despre oameni şi viaţă

Oamenii sunt prezenţi sau absenţi, cuminţi ori nebuni, aici sau acolo. Oamenii sunt clipele care ne umplu o secundă, o oră, o zi, o viaţă. Oamenii sunt corecţi sau nu. Iubesc sau urăsc, tac sau vorbesc. Uneori rănesc…şi rănesc nu celălalt om de lângă el, ci sufletul acestuia. Îl lasă acolo cu cicatrici vii, cu dureri, cu tăceri pline de neînţeles. Oamenii sunt pentru iubit, doar că unii înlocuiesc iubirea cu indiferenţa sau cu ura.

Oamenii sunt pentru iubit. Atât.

Iubesc oamenii şi încerc să ajung la sufletele lor. Uneori poate îi iubesc prea mult. Sufăr în tăcere pentru ei, încerc să îi ajut cu vorbe, iubire, îmbrăţişări, dar mă uit tocmai pe mine, omul ăsta mic cu suflet bun. Pentru că da, gândesc că toţi oamenii sunt la fel. Gândesc că oamenii au nevoie de oameni, pentru a putea deveni cu adevărat oameni. Dar sunt clipe în care sufletul ţipă după două cuvinte, după timpul altora dedicat mie, după îmbrăţişările şi prezenţa lor. Nu sunt  mulţi oameni importanţi  în viaţa mea…dar în timp am învăţat că oamenii sunt greu de găsit, dar mai ales greu de păstrat. Am învăţat că uneori e de ajuns să ai alături un singur om, dacă acela e cu adevărat om.

Azi, dincolo de familie, un singur om m-a ajutat şi mă ajută să ridic capul. Oamenii potriviţi se aşează la momentul potrivit exact lângă cicatricea sufletului tău, exact când rana sângerează mai tare. Un om poate fi piesa ce îţi lipseşte din puzzle-ul vieţii. Durează  până o găseşti. Dar certitudinea că este piesa corectă te face să continui jocul. Mulţumesc!

Oamenii sunt piesele din puzzle. Viaţa este jocul. Un puzzle mare, cu reguli, cu concurenţi care joacă corect sau trişează. Doar jocul corect ne va  învăţa să fim compleţi, să fim oameni.

1002k1_large

Poza de aici

Advertisements

3 thoughts on “Despre oameni şi viaţă

  1. Ai scris minunat! Mi-ai inseninat seara, iubito! ❤ Iti multumesc din suflet! Intr-adevar, oamenii sunt pentru iubit si atat! Deci, te iubesc! :* Iti multumesc inca o data, din tot sufletul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s