Gândurile unui suflet

Dependentă de oameni, de încrederea lor, de iubire, de suflete și zâmbete, de ochi și de amintiri. Dependentă de simplu. Încă mă hrănesc cu speranța că oamenii iubesc sincer, că oamenii nu uită, că oamenii nu te uită, că oamenii îți pot fi alături în momentele cele mai frumoase din viață. Încă ofer cuvinte, timp, iubire, încredere. Au fost mulți care le-au acceptat și mi-au mulțumit. Însă doar folosind cuvântul ”mulțumesc”. Am avut nevoie de cuvinte, timp și iubire, de încredere. Nu le-am primit de fiecare dată. Am învățat să râd și să plâng. Poate că lacrimile mi-au desenat zâmbetele de azi. Poate că tăcerile unora mi-au rănit prea mult sufletul. Poate că trecutul mai trăiește în prezent. Poate că oamenii au nevoie de un simplu ”ești ok”? Poate că nu mai ascultăm sufletele de lângă noi. Poate că lăsăm sufletele bune să plângă când ar merita să râdă. Poate că oamenii buni merită să fie ascultați. Poate.

Da. Sunt dependentă de oameni, de poveștile lor, îmi pasă prea mult și mă dor prea tare rănile altor suflete. Poate că sunt prea naivă să cred că într-o zi ceilalți vor avea timp să vadă și rănile mele. Poate că e mai ușor să trecem peste suflete și să îmbrățișăm corpuri. Poate că trebuie să învățăm să călătorim fără frică, uneori singuri, pentru a ajunge undeva. Undeva, lângă sufletele potrivite.

Am visat mereu să am alături omul perfect pe care îl am acum. E sufletul de care aveam nevoie. E un om care a știut să îmi privească sufletul și să îl îmbrățișeze în orice moment. Când eram în sfârșit fericită, am descoperit că ceilalți prieteni erau în vacanță. ”În vacanță de mine.” Nu știu când se întorc, nu știu dacă o să mai fim colegi. Pentru că da, rănile dor. Pentru că da, merit să fiu fericită, merit oamenii potriviți. O să îi găsesc, chiar dacă îmi va lua timp. O să găsesc soarele în orice nor gri. Sufletele au nevoie de soare.

Poza de aici

 

Advertisements

23 thoughts on “Gândurile unui suflet

 1. Esti sigura ca nu tu esti cea care a luat vacanta? Recunosc ca nu sunt printre cei care au insistat sa te contacteze si imi pare rau ca nu am avut posibilitati, dar e o chestie… atunci cand gasesti un om ca cel pe care l-ai descris, apare tendinta ca restul sa treaca intr-un plan secundar… undeva unde nu mai conteaza prea mult. Si ai grija cu depedenta asta, de obicei dependentele sunt negative si au consecinte serioase.

  • Da, sunt sigura. Ceea ce ai spus mai sus nu are nici o relevanta cu ceea ce am incercat sa scriu. Chestiile astea nu s-au intamplat de cand am intalnit omul meu perfect de care ziceam, ci s-au tot intamplat de-a lungul timpului. Crede-ma ca am tot incercat sa nu trec pe ceilalti in plan secundar. Poate aici gresesc ca imi pasa prea mult. Cand am folosit cuvantul dependenta…era metaforic oarecum…incercam sa spun ca iubesc, ma atasez si tin la oamenii din viata mea. Atata tot. Nu o sa ma schimb doar pentru ca ceilalti nu vad asta la mine si nu apreciaza asta. Cum am finalizat, o sa imi caut cu grija oamenii potriviti. Atata tot.

 2. Bravo, iubita! Ma bucur enorm ca ai incredere in tine, ca ai incredere in “ziua de maine” si in soarele ce va aparea! Iti multumesc ca esti langa mine si ca imi dai sansa sa fiu, la randul meu, langa tine! Stii, zicea Cioran la un moment dat: “SI MA INTREB: MERITA LUMEA ACEASTA REGRETUL MEU?”…poate ca nu:) Poate ca uneori trebuie sa fii putin egoista. Anyway, inca o data, ma bucur enorm ca vad speranta in cuvintele tale. Always together, above everything:*>:D<

 3. Offtopic!
  Buna ziua, am bucuria si placerea sa va anunt ca blogul dumneavoastra a fost premiat de catre MWB, in cadrul editiei Premiilor MWB, luna august 2012!
  Blogul dumneavoastra a fost recomandat de catre un autor MWB, pentru valoarea, pasiunea, imaginatie, creativitatea, originalitatea si talentul de care ati dat dovada prin scrierile publicate!
  Gasiti mai multe detalii pe urmatoarea pagina:
  http://www.mostwantedblog.org/2012/08/26/premiile-mwb-august-2012/

 4. Doamnee ! Nu pot sa-ti spun cat de mult mi-a placut aceasta postare.M-ai impresionat intr-un mod extrem de placut.
  Stii tu,Unii oameni dispar cateodata si vin altii in locul lor.Sau se intorc si nu mai stiu cine esti.
  Frumos.

  • Bine ai venit in coltul meu de zambete! 🙂 Ma bucur ca ti-au placut si impresionat cuvintele mele, te mai astept in vizita! Stiu..oamenii se schimba, insa uneori e greu de acceptat, atata tot! Hei, multam de impresie!

 5. Prin a-ţi păstra încrederea, bunătatea şi credinţa în oameni dai dovadă de multă putere sufletească. Sentimenul de a şti că ai făcut un bine cuiva este sublim 8->.

  • Hei, multumesc…asa este, doar ca la un moment dat traiesti clipe cand parca mai simti nevoia sa ai si tu parte la randul tau de macar un sfert din ceea ce oferi…sunt om, simt si eu! 🙂 Seara frumoasa!

   • Corect! Mai ales asta simt şi eu de cele mai multe ori, dar când nu primesc ceea ce doresc, mulţumirea îmi este compensată de binele pe care îl fac :).

 6. Şi plumb mi-e cerul fără stele,
  Şi vânturi reci se bat spre mine,
  Pornesc cu paşi mărunţi spre ele,
  Sperând aşa să dau de tine.

  Pe scara viselor ce urcă
  La infinit spre nicăieri,
  Aşteaptă paşii mei s-ajungă,
  Acolo unde ai fost şi ieri.

  Tu cerne ploi ce cad mărunte,
  Să-mi stingă tâmpla prea fierbinte,
  Clădeşte–mi peste mână punte,
  Să-ţi pot zâmbi dintre cuvinte.

  Adresa ta pe-un colţ de ceară,
  Am însemnat-o mai demult.
  Acum târziu la ceas de seară
  Sub geamul tău stau şi ascult.

  Tu lasă-mi cheia lângă uşă,
  Să pot pătrunde în orice ceas,
  Să-ţi fiu ideea jucăuşă,
  Ce îţi şopteşte fără glas.

  Nu şovăi nici o secundă,
  Nu te gândi la timpi trecuţi,
  Ca slova mea să te pătrundă,
  E timpul să înveţi să uiţi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s