Simplitatea unor clipe

Iubesc simplitatea. Din ochii oamenilor, din sufletele simple. Iubesc chipurile învăluite de simplitate. Iubesc simplitatea din cuvinte, din imagini, din trupurile celorlalți, iubesc simplitatea zilelor, a secundelor și momentelor petrecute sub Cerul unei veri albastre. Iubesc simplitatea ce mă înconjoară, îmi iubesc simplitatea din suflet și de pe chip. Uneori banală…dar simplitatea e specială.

Dincolo de geamul unui tren, un vârstnic își aștepta soția cu părul alb să coboare din tren. A sărutat-o și i-a luat bagajul din mâini. Iubirea nu are vârstă. Iubirea respiră dincolo de timp.

Într-o seară, în metrou o fetiță stătea între părinții ei. La un moment dat, fetița cu un zâmbet larg pe chip, zice cât de tare poate: ”tu ești mami, iar tu ești tati meu.” Oamenii zâmbeau. Oare avem nevoie de cuvintele unui copil pentru a ne aduce aminte să zâmbim mai des?

O seară de duminică. Un parc, liniște. O fetiță frumoasă, un tată și o mamă. Tatăl desenează alături de copilă un șotron. Încep și sar. Fetița o întreabă pe mamă…”mami nu sai (sari) ci (și) tu?” Toți trei jucau șotron. Erau fericiți. Familia hrănește fericirea.

În metrou, puțin mai departe de locul unde stăteam, o fată se ridică imediat de pe scaun. În fața ei era o doamnă în vârstă. Îi oferă locul. Doamna se așează, mulțumind timid. Imediat, un tânăr se ridică și acordă locul său tinerei care tocmai îi cedase locul doamnei în vârstă. Oamenii sunt buni.

Îmi place să privesc lucrurile simple din jurul meu. Le văd, le simt, le păstrez în minte. Lucrurile simple sunt cele care contează.

”Simplitatea înseamnă să faci călătoria acestei vieți doar cu bagajul strict necesar.” Charles Dudley Warner 

Poza de aici

Advertisements

7 thoughts on “Simplitatea unor clipe

  1. Bună! Reprezint blogul “Blogopoveşti” (http://blogopovesti.blogspot.ro/), un blog unde sunt strânse mai multe persoane şi unde scriu diverse poveşti. Dacă te interesează ni te poţi alătura cu cea mai mare plăcere. Dacă te pricepi la poezii… Se vor posta şi poezii, doar că încă nu am găsit niciun poet.
    Repet, dacă vrei să scrii poveşti/poezii te aştepăm pe blog.
    Te rog să răspunzi pe blogul cu poveşti… că eu mai uit pe unde mai dau :D. Mulţumesc!

  2. Bravo>:D< Minunat articol; si eu iubesc simplitatea! Din pacate, noi – oamenii – suntem cei ce-o facem complicata.
    "O seară de duminică. Un parc, liniște. O fetiță frumoasă, un tată și o mamă. Tatăl desenează alături de copilă un șotron. Încep și sar. Fetița o întreabă pe mamă…”mami nu sai (sari) ci (și) tu?” Toți trei jucau șotron. Erau fericiți. Familia hrănește fericirea." – erau trei sotroane diferite:D:D:D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s