Zi de Mai

Zi de vineri cu imagini, sunete şi gânduri de Mai. Zi de vineri în acelaşi  Bucureşti drag, sub acelaşi Cer pe care îl privim toţi. Multe cuvinte, Soare timid, Cer alb, muzică în căşti şi bunici care-şi ţin atent de mână nepoţii. Aceeaşi zonă Izvor care de trei ani îmi ştie toate gândurile, aceeaşi Dâmboviţă care mi-a ajutat visele, zâmbetele şi începuturile să plutească alături de păsările Bucureştiului.

Metrou. Ochii mei căprui au privit viaţa unor oameni străini, iar ei mi-au privit viaţa din ochi. Replicile unui copil prea frumos şi sclipirea din ochii bunicului, care îi asculta cu zâmbetul pe buze ”problemele” de care se plângea, m-au făcut să înţeleg şi mai mult că viaţa înseamnă aici, acum, dar că ea înseamnă şi trecut, amintiri, clipe, viitor, timp, ani şi oameni. Viaţa e aşa cum ţi-o trăieşti.

Viaţa e ziua de azi, e Dâmboviţa pe lângă care ai trecut, e verdele copacilor pe care l-ai înţeles în sfârşit, e gândul auzit doar de tine, e omul pe lângă care ai trecut, e locul în care ţi-ai lăsat paşii, e dimineaţa în care ai deschis ochii, e noaptea în care vei adormi, e visul în care vei crede. Asta e viaţa.

Advertisements

2 thoughts on “Zi de Mai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s