Talentul şi românii

E un post despre talent şi despre români. Avem români cu talent, din fericire sunt mulţi şi sunt foarte buni. ”Românii au talent”, o emisiune la care m-am uitat cu mare drag în fiecare vineri seară, mândră fiind în felul meu de talentul altora. E un concurs, dacă e concurs cineva trebuie să piardă, iar altul să câştige. Corect, astea sunt regulile unui show. Numai că dacă vorbim de o emisiune care se numeşte ”Românii au talent”, parcă ar fi frumos să câştige pe bune, un adevărat talent.

În viziunea mea, talentul poate fi definit prin prisma lui Mihai Petraiche. Este exemplul complet de talent. Omul ăsta mi s-a părut a fi unul dintre cei mai modeşti concurenţi din concurs. A muncit, şi-a pus cu adevărat sănătatea în pericol…pentru a ne încânta nouă sufletele şi ochii. Este omul care are talent şi care merită tot, dar tot respectul României. Talent adevărat are şi Krem, un băiat simplu, care îşi cântă viaţa frumos, care reuşeşte să facă un show a la Krem, un show simplu, frumos, dar spectaculos. Băieţii de la BarSession au un entuziasm care te obligă să zâmbeşti, sunt carismatici, frumoşi, dar mai ales foarte talentaţi în ceea ce fac. Eh, oamenii din trupa No Limit ne-au dat lecţii de viaţă, ne-au demonstrat că orice e posibil, iar limitele pot dispărea atunci când vrei cu adevărat. Nu oricine poate face asta. Ei au putut, tot respectul! Oana Lianu are talent din plin, o priveam şi nu îmi venea să cred ce aud/ce văd. Este genială. Cristian Leana e băiatul care m-a surprins. Nu credeam că o să fie printre primii trei, pentru că nu credeam că românul o să voteze şi implicit o să aprecieze inteligenţa. Uite că m-am înşelat. Foarte bun băiatul, bravo lui! Chiar şi cei trei băieţi de la Xtreme Brothers meritau din plin mult mai multe aprecieri. În spatele talentului lor, se află mult timp investit, clar au talent.

Aceştia au fost oamenii care mi s-a părut că respirau cu adevărat talent.  Se pare că talentul a reuşit să fie dat la o parte de…de ce, de cine? Nu vreau să comentez despre câştigător şi al său talent, pentru că nu are sens să repet ceea ce mulţi au observat şi sincer nu ştiu cât de mult merită să scriu pe al meu blog despre asta. Pentru mine, clar nu el a fost câştigătorul. Câştigătorul a fost Mihai Petraiche, cu al său super talent, un om cu adevărat bun. Krem este un alt câştigător, fiindcă ştiu că el chiar va avea succes, dacă se ţine de treabă. În rest, puţin dezamăgită de finalul emisiunii şi de unele chestii care nu mi s-au părut a fi deloc fair-play.

Dar oare, câştigă mereu cine trebuie? Aseară trucurile se pare că au învins talentul pur, dublat de munca unor oameni cu sufletul frumos. Că aşa-i în viaţă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s