Oamenii au nevoie de oameni

Ne este atât de uşor să vedem oamenii din exterior şi să judecăm. Uităm complet de oglinzile din sufletul fiecăruia, nu încercăm să le descoperim şi etichetăm oamenii uşor, simplu doar din ceea ce se vede. Fiecare om are durerile lui, răni care nu se văd, răni vindecate, răni care încă mai sângerează… fiecare om are lacrimile lui, dureri nespuse. Ne e uşor să ne oprim doar la imagine.

Oamenii au nevoie de oameni. Oamenii au nevoie nu doar de cuvinte, uneori şi de fapte, oamenii au nevoie de dragoste, au nevoie de susţinere, să ştie că lângă ei există suflete. În jurul nostru sunt oameni cărora le plânge sufletul. Vezi lucrul ăsta? Sunt oameni căzuţi, care au nevoie să îi ajuţi, sunt oameni care au nevoie de o simplă întrebare: eşti ok?

Zilele acestea s-a tot dezbătut moartea Mălinei Olinescu. Acum, se judecă, se critică…se blamează. Cu toţii arată cât de mult au iubit-o. Toţi devenim fani, sunt rostite cuvinte: era frumoasă, avea prietenii alături, era artistă…de ce a făcut gestul acesta, avea totul. Dar nimeni nu are dreptul să judece. Poate ”avea de toate”…dar nimeni nu îi ştia durerile, rănile, lacrimile. Am mai spus-o, vedem doar imaginea fiecăruia, dar nimeni nu ne vede sufletul.

Uneori suntem surzi la durerea altora, uneori nu vedem lacrimile celorlalţi, uităm de cuvinte, de fapte, de suflete. Oamenii nu sunt doar ceea ce vezi, oamenii sunt suflete, dureri, tăceri.

Ai grijă de oamenii din jur, pe care îi iubeşti. Iubeşte-i azi, în prezent, fii alături de ei. Noi greşim prin faptul că de cele mai multe ori, auzim, vedem, iubim prea târziu. Iar atunci regreţi şi atât, rămâi cu aminitirea unor oameni care azi ar fi putut fi mai mult decât o aminitire, azi ar fi putut să fie lângă tine, să fie un om printre oameni…

Oamenii au nevoie de oameni!

Advertisements

6 thoughts on “Oamenii au nevoie de oameni

  1. Ce frumos e postul ăsta. Da, avem nevoie unii de alţii, ăsta este adevărul. Şi da, de multe ori regretăm că am pierdut oamenii pe care i-am avut lângă noi. Oameni la care ţineam, oameni pe care îi iubeam.

    • Multumesc! Intr-adevar regretam…insa asta e problema ca regretam prea tarziu, cand totul este pierdut. E mai simplu sa apreciem oamenii, sa le fim cu adevarat alaturi atunci cand sunt langa noi, cand exista, dar cel mai important sa le fim alaturi cu adevarat…nu doar fizic, cat mai ales sa avem grija de sufletele lor. conteaza mult!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s