Make a difference!

Azi, pe la metrou, am văzut un gest care mi-a hrănit optimismul. În vreme ce alţii se grăbeau şi dădeau coate în stânga şi în dreapta…un tip, calm a oferit prioritate unei fete şi apoi mie, în faţa scărilor rulante (ştiu…uneori mai urc si cu scările rulante…însă nu mereu, doar că azi eram cam obosită :P). În fine, ideea e că mă bucur foarte mult când văd că mai există astfel de oameni. Oare tipul ăla nu se grăbea? Totuşi, pentru gesturile mici, dar importante ar trebui să ne facem timp. Contează.

Personal, am tot respectul pentru oamenii care încă mai au un gram de bun-simţ şi respect pentru cei din jur, pentru cei care încă mai cedează scaunul în metrou, autobuz, oriunde, unei persoane în vârstă, unei mămici, etc. Poate că încă mai sunt de ”modă veche”, dar mai cred într-o lume care se formează treptat, frumos, care are la temelii gesturi mici, gesturi care fac diferenţa. Încă mai cred că un om poate schimba, îndrepta sau ajuta lumea, printr-un simplu gest, printr-un cuvânt, zâmbet.

Da, nu poţi schimba tu întreaga lume, dar poţi pune o cărămidă pentru a întemeia o temelie, chiar dacă nu vezi rezultatul concret, el există…iar mai târziu, vei vedea şi  rezultatul, răspunsul…în ceva, în cineva, în orice!

Poza de aici

 

 

 

Advertisements

5 thoughts on “Make a difference!

  1. Eh, exact asta am vrut sa evidentiez, ca facand ceea ce trebuie in dreptul nostru, chiar daca nu constientizam, ajutam cumva lumea…o schimbam, pur si simplu facem ceva…nu stagnam, gandind: nu pot face nimic…

  2. Frumos! De mentionat ar fi faptul ca de multe ori, fara sa fiu rautacios, cei in varsta nu stiu sa isi castige locul pe scaun. De exemplu, mi s-a intamplat sa stau pe scaun in RATB, obosit fiind – nu doar asa, de placere – si a venit o batrana tare suparata sa ma ia pe sus – impreuna cu un batran – ca vezi domne, sa ma dau la o parte…putea sa spuna frumos..sau ma dadeam eu pur si simplu. Dar nu, ei prefera sa o tina pe a lor cu “tineretul din ziua de azi”….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s