Un mini-erou într-o lume mare şi frumoasă!

Sunt oameni care la fiecare secundă salvează vieţi. Sunt medicii, pompierii, soldaţii…sunt oamenii care trăiesc, care respiră pentru asta. Sunt oamenii care sigur merită mai mult din partea noastră. I-aş numi eu eroi. Sunt nişte eroi fiindcă se sacrifică pentru mine, pentru tine, pentru viaţa oricui, fiindcă sunt mereu acolo unde trebuie, poate fiindcă, uneori cred că  viaţa noastră e mai importantă decât a lor. Şi merită tot respectul. Majoritatea chiar îşi fac datoria foarte bine. Nu vreau să dezbat această chestie acum. Vreau să evidenţiez altceva.

Cu siguranţă, când erai mic/ă, te visai erou/eroină. Visai să salvezi lumea cu o simplă baghetă, cu un praf magic, visai şi credeai că tu eşti cel/cea mai bun/ă. Eroii, aveau super-puteri, erau cei mai tari, ei conduceau lumea. Aveam altă concepţie despre eroism…era mai mult o chestie despre inferioritate-superioritate faţă de ceilalţi. Eh, am crescut şi evident mi-am schimbat concepţia despre eroism. Am avut mulţi eroi, încă mai avem, nu vreau să dezbat acest punct, câţi eroi au fost, sunt sau vor mai fi. Nu simt că am dreptul ăsta. Oricum eroii au existat, există, vor mai exista.

Pe lângă eroi, oamenii minunaţi, îmi place să cred că mai există şi eroii în miniatură :D. Eh, ăştia suntem noi. Tu, care citeşti rândurile astea, eu, nenea care conduce metroul în fiecare zi, tanti de la chioşcul de ziare, voluntarul, omul ăla care strânge gunoiul, cântăreţul preferat. Noi. Noi, suntem eroii în mininatură.

Păi gândeşte-te puţin, dacă azi ai reuşit să zâmbeşti măcar o dată, să faci pe altcineva să zâmbească, să cumperi o floare cuiva, să dăruieşti o carte. Dacă azi, ai zis măcar un mulţumesc, ai ridicat o hârtie de pe stradă, ai stat şi te-ai jucat cu un copil. Dacă azi, ai ajutat atât cât ai putut un om. L-ai aşteptat, dacă, la locul de muncă ai făcut un gest cât de mic, pe atât de frumos… Oare, făcând toate astea şi bineînţeles alte lucruri mai mici, sau mai mari…nu eşti un mini-erou? Gândeşte-te…făcând ceva, pentru tine, pentru altcineva, pentru un prieten, pentru un necunoscut, pentru mediul în care respiri…pentru ziua de mâine, oare nu ai încercat să transformi lumea în ceva mai bun?

Da. eşti un mini-erou, fiindcă respiri, fiindcă la sfârşitul unei zile, laşi ceva în urma ta. Laşi un zâmbet, salvezi poate nu o viaţă, dar poţi salva ziua cuiva. Cum? Printr-un cuvânt, printr-un gest, printr-un zâmbet aruncat la întâmplare în primă fază…sau pur şi simplu prin prezenţa ta acolo, alături de un om care suferea.

Eşti un mini-erou, fiindcă ştii să mulţumeşti, ştii să zâmbeşti când poate ai plânge, dar nu o faci, fiindcă ştii că  zâmbetele sunt soluţii. Eşti un mini-erou, fiindcă prin ceea ce ai făcut azi, ai ajutat şi ai salvat cumva lumea, oamenii, te-ai ajutat.

Zâmbeşte! Eşti un mini-erou! Gândeşte astfel…şi uită-te în jur. Eroii, mini-eroii există. Deschide ochii şi mulţumeşte-le din suflet. În fiecare privire, în fiecare zâmbet primit-oferit, în fiecare mână întinsă altcuiva, în fiecare dintre noi, există măcar o fărâmă de eroism.

Zâmbeşte…mâine eşti chemat din nou la datorie, la datoria de a fi, de a ajuta! 🙂

Advertisements

5 thoughts on “Un mini-erou într-o lume mare şi frumoasă!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s