Alte gânduri, aceeaşi persoană

Când eram eu mică, mică, dacă mă întrebai ce aş vrea să mă fac atunci când voi creşte, îţi răspundeam cel mai probabil că învăţătoare sau vânzătoare. De obicei mă jucam ca învăţătoarea sau ca de-a magazinul, deci nu este prea complicată sau de neînţeles această alegere. Visam că o să am bani, că o să îmi iau haine elegante şi inele, că o să merg toată ziua cocoţată pe tocuri că o să am o casă mare şi frumoasă cu mulţi câini pe lângă mine. Ah, da şi că o să am un soţ frumos tare!

Azi, dacă m-ai întreba ce vreau în general…aş răspunde mult mai simplu. Azi vreau să devin un asistent social bun, să lucrez într-un ONG, să fiu înconjurată de copii. Nu mai visez la bani, sunt conştientă de importanţa lor, dar nu asta vreau de la viaţă. Azi, nu mai visez la haine elegante, nu merg cocoţată pe tocuri, îmi sunt de ajuns teneşii…azi asta mă reprezintă. În schimb încă mai vreau câini, mulţi! Nu mai visez la o casă mare şi sofisticată, visez la o casă normală, cu o grădină cu flori, cu flori de iasomie, cu câţiva copaci şi un leagăn din lemn în curte, exact ca în copilăria mea.

Visez că îmi încep dimineţile cu soare pe chip, că pornesc pe străzi liniştite în căutare de fructe proaspete, visez la un colţ de lume în care toată lumea îşi zâmbeşte şi se salută. Visez la duminici petrecute pe iarba din faţa casei…alături de un om…simplu care să mă iubească şi alături  de câinii mei 🙂 cam2-3.

Diferenţa dintre gândurile unui copil şi cele din ziua de azi se bazează de fapt pe modul în care percepem lumea, viaţa şi ceea ce avem, la vârste diferite.

poza de aici

Advertisements