Visele…hrană pentru suflet

De ce uităm să mai visăm? De ce ne pierdem speranţa atât de repede? De ce refuzăm să mai pretindem că suntem copii şi alegem să răspundem că suntem oameni mari, că ne-am maturizat, că nu mai avem timp să privim lumea prin ochii unui copil, oare oamenii mari nu sunt tot copii? Dintotdeauna mi-a plăcut să visez, să visez atât cât trebuie, fiindcă am înţeles că sufletul trebuie hrănit cu vise, dorinţe şi speranţe.

Când suntem mici nu ne e frică să visăm. Visăm la prinţi şi prinţese, visăm la ziua când vom fi mari şi vom merge la  locul  de muncă, la familia pe care o vom întemeia, visăm orice, credem că orice este posibil şi credem, simţim că pe măsură ce o să creştem totul o să fie minunat, totul o să fie simplu! Şi mai creştem puţin, pretindem că nu mai suntem copii, ci suntem adolescenţi independenţi, siguri pe ei…cu vise şi mai mari, cu vise tot mai colorate, cu iubiri şi dezamăgiri atârnând pe umeri…cu începuturi de orice!

Şi suntem tineri… iar de acum fără să conştientizăm pierdem din vise, le abandonăm, le ignorăm, le amânăm…şi treptat uităm să mai visăm, refuzăm să mai învăţăm…şi ne e mai simplu să spunem că nu avem timp! Ador oamenii care încă mai visează, care au vise îndrăzneţe, care încă mai cred că pot schimba lumea prin orice gest pe care îl fac, oamenii care văd în vise soluţii, oportunităţi, şanse!

Fără vise, poate azi nu aş fi cea care sunt, fie că se îndeplinesc, fie că sunt mai greu de atins, visez în continuare, cred cu tărie în multitudinea viselor mele frumoase, fiindcă ele sunt cele care mă obligă să merg mai departe cu capul sus în orice situaţie! Dacă poţi crede  cu adevărat în ceea ce visezi, totul, dar absolut totul  este posibil! Drumul către vise uneori e greu, dar tocmai drumul ăsta este cel care îţi oferă cel mai frumos sentiment, deci merită parcurs!

Fără vise, lumea ar fi rece, goală şi incompletă…Eu aleg să visez! Gândeşte-te puţin când ai visat ultima dată? Fă-ţi timp pentru vise…iar timpul te va ajuta ca acele vise să însemne cândva realităţi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s