O altă lecţie de viaţă…

Aseară, am mai învăţat o altă lecţie de viaţă…de data aceasta prin intermediul unei piese de teatru, foarte frumoasă, Tragedie dentară– distribuţie Maia Morgenstern, Andrei Finţi, Tudor Aaron Istodor şi Anka Levana. Nu vreau să prezint piesa, să o comentez…actorii sunt cel puţin minunaţi, se ştie acest lucru…în schimb vreau să o recomand cu mare drag, fiindcă pentru mine a fost o adevărată…poveste, lecţie de viaţă! Am plecat de acolo cu un gust dulce-amărui, cu câteva întrebări, cu câteva răspunsuri şi cu câteva gânduri…

Piesa aduce în prim-plan, durere…durere prin prisma unei familii care suferă…iar această durere este prezentată prin cadrul unei dureri dentare a unui copil! Nu spun mai mult…spun doar că am rămas cu câteva sintagme, idei din piesă, rostite de actori: ,, Oare nu are fiecare persoană motivele sale să plângă?” ;  ,,Dacă ar exista un cântar al suferinţei”… şi cel mai mult mi-a plăcut o replică de la sfârşitul piesei… ,,Ajungem la un moment dat să ne obişnuim cu totul!”

Gândeşte-te puţin la cuvintele astea…şi nu mai critica o persoană când şi de ce plânge, fiindcă într-adevăr fiecare dintre noi are propriile motive să o facă…atunci când simte, fiecare îşi plânge durerile, suferinţele, tăcerile…rănile din suflet. Şi da, nimeni nu poate să spună ce este aia suferinţa… sau cine suferă mai mult, fiecare percepe suferinţa din prisma sa, fiecare are propriile motive de suferinţă.

Şi uite aşa, trăindu-ne viaţa, cu zâmbete…lacrimi, dezamăgiri, vise, speranţe, durere…iluzii, suferinţe, ajungem la un punct în care într-adevăr ne obişnuim cu totul..ne obişnuim cu noi, cu ceilalţi din jur, ne obişnuim cu zâmbetele, cu lacrimile…cu dezamăgiri, cu reuşite!  Şi până la urmă dacă viaţa este obişnuită cu noi, oamenii aşa cum suntem, oare de ce nu înţelegem şi acceptăm că şi noi ar trebui să ne obişnuim la un moment dat…cu viaţa, aşa cum este ea… de ce nu înţelegem că ar trebui să ne obişnuim cu totul?!?

Advertisements

2 thoughts on “O altă lecţie de viaţă…

  1. Oamenii se obisnuiesc mult mai repede si mai usor cu binele. Si atunci cand acel bine lipseste, sau este luat, suferinta ii marcheaza absenta. Este un ciclu, daca vrei. Bine -> suferinta -> bine.

  2. Tocmai fiindcă este un ciclu bine- suferinţă- bine, ar trebui să ne adaptăm şi să înţelegem lucrul ăsta că şi suferinţa face parte din viaţă, ca şi bucuriile şi momentele reuşite!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s