Viaţa aşa cum este ea! :)

Azi m-am uitat la lumea din jurul meu, la lumea pe care poate uneori uit să o văd…la ceilalţi. Priveam în jur oamenii şi am conştientizat un lucru: suntem într-o continuă competiţie! Oare de ce ne este mai uşor să privim viaţa aşa…ca o competiţie, de ce trebuie să existe învingători şi învinşi, oare nu putem fi toţi în egală măsură nişte învingători? Serios, mă uit în jur…ne grăbim la metrou, să ajungem noi primii, ne grăbim pe stradă, vrem să-i depăşim mereu pe ceilalţi… ne înghesuim şi îmbrâncim la promoţii, suntem într-o continuă competiţie…în fiecare zi, chiar dacă nu realizăm acest lucru, dar oare spre ce ne grăbim?

Uneori alegem să alergăm ca nişte copii pe străzile vieţii, deşi nu ştim exact unde duce acea stradă…acea stradă înseamnă de fapt pentru mine o nouă zi…dorim să reuşim, să fim de fiecare dată noi cei mai buni, sunt de acord…este normal acest lucru, dar poate că uneori ar trebui să mai învăţăm şi să pierdem, ar trebui să învăţăm să pierdem cu zâmbetul pe buze, căci orice eşec nu înseamnă decât o altă luptă din care vei învăţa foarte mult…deci eşti un învingător pentru că ai putut trece prin şi peste asta!

Mulţi văd viaţa  ca o competiţie, un carnaval, un dans…un film în care ei sunt actorii, o carte- cu personaje întruchipate de ei, o artă, un proces…Eu văd viaţa aşa cum este ea…frumoasă şi simplă, atât de simplă, încât ne încăpăţânăm să o complicăm într-un mod naiv, văd viaţa cu aceeaşi ochi de copil, cu aceleaşi zâmbete naive dar sincere…

Totuşi, uneori îmi place să cred că viaţa este o parte dintr-un carnaval, cu muzică bună, cu oameni mereu, dar mereu zâmbăcioşi, cu chef de dans, energici, cu poftă de viaţă şi mereu dispuşi să o ia de la capăt ori de câte ori un carnaval este pe sfârşite…însă dacă ştim să aşteptăm, viaţa ne oferă alte şi alte carnavaluri…totul ţine de aşteptare, de zâmbete, de mulţumiri şi de dorinţă de dansat prin viaţă în fiecare zi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s